Mexicansk chili

Chili på fingrene er ikke for sjov…

posted in: Chili på fingrene | 0

For kort tid siden stod vi på Tønderfestivalen og serverede vores mexicanske tacos (bløde majstortillas med fyld).

Her besøgte Margit vores vogn, og det var et herligt gensyn, hvor der blev grint meget!

For nogle år siden blev vi spurgt om vi ville komme og lave mad til en 60 års fødselsdag. Margit havde været i Mexico på ferie, og maden skulle bare være ægte mexicansk. Vi ville rigtig gerne hjælpe hende og tog en temmelig lang vej for at lave mad til hende og hendes gæster.

Da vi kom frem, havde Margit haft hjælp til at pynte op, så det så rigtig mexicansk ud. Blandt andet havde de pyntet bordene med habanero-chilier, som er nogle af de stærkeste chilier, der findes. Flotte er de, men altså også meget stærke.

Middagen gik i gang og så var problemet altså, at nogle af gæsterne begyndt at spise pynten… Pludselig kom en ung fyr ud med ild stående ud af munden – sådan havde han det i hvert fald! Han tømte en halv vandhane, men det hjalp ikke. I stedet anbefalede Miguel ham at drikke varm kaffe med mælk – den varme væske opløser capsaicinen sammen med fedtet i mælken. ”Men pas nu på, at du ikke rører ved øjnene, når du har rørt ved chilien, for den forsvinder ikke bare fordi du har vasket hænderne”.

Et kvarters tid efter kom den unge fyr igen ud i køkkenet.

”Har du ikke en engangs-plasthandske, jeg kan låne?”

”Næ, det har jeg vist ikke. Hvorfor dog?”

”Jo, for jeg skal på toilettet …”

Så gik pråsen op for os og den unge mand lånte en plasticpose, han kunne tage om hånden…

Det var en rigtig sjov fest at lave mad til. Vi måtte formane gæsterne om IKKE at spise pynten – det var i hvert fald ikke vores ansvar.

Skal du også holde fest – firmafest, julefest, fødselsdagsfest eller lignende, så kommer vi gerne og bruger køkkenet på stedet – eller vi kan komme med vores foodtruck ”Lupita” og servere tacos (bløde majstortillas med fyld) fra vognen. Skriv til os på info @ mexcalli.dk og bed om et tilbud.